JG_logo_lila_text

Blogg

Denna veckan har företaget fått fin uppmärksamhet från 2 håll. Vi är otroligt tacksamma för det. 

På bilden syns de vackra möbler i sengustaviansk stil i guld och grönt som vi klätt om i sommar till Halmstad slott. 
I helgen bjöds det in till öppet hus av den anledningen att slottet fyller 400 år. Det blev succé och kön ringlade sig lång i flera timmar. Det kändes fint att få komma in och se möblerna på plats med mattor och tavlor som bilder en harmonisk enhet. 

I går kom uppmärksamhet från ett helt annat håll. Det var väntat att det skulle komma, men vi visste inte när, och vi hade redan läckt en del på facebook och Instagram tidigare. Nu var det dags iallafall..... släppet av Tinas senaste blogginlägg. 

Tidigare i sommar tog vi med oss bloggaren Tina Nyblom som driver Home2Tiny till Bruno Mathssons sommarhus i Frösakull. Tina och hennes make Carl är fotografer både två så de fick gå loss med sina kameror och sitt sinne för detaljer och vackra ting och vinklar inte minst. Detta hemreportage är unikt skulle jag vilja säga och det lyfter vilket fint arbete som lagts ner på att renovera huset och trädgården de senaste åren. Både ägarnas entusiasm och envishet, och vår delaktighet lyfts fram så fint och det känns fantastiskt. Gå till bloggen och titta på bilderna och läs den inspirerande texten.  Tack Tina och Carl, och stort tack till ägarna av detta fantastiska hus! 


 
Läs hela inlägget »

Så var det dags att måla naglarna på hantverkshänderna. Ta av arbetsskorna och släppa tårna fria. 
Vi har haft en minst sagt hektisk vår och sommar med sanslösa projekt som har gett oss valkar i nävarna och extra timmar hos massören. 
Tacksamma för att livet ger oss glädje och skönhet. Vackra tyger, fantastiska material, kunder med visioner och en skön gemenskap i verkstan. 
Semestern har startat för en del av oss, och nu ska även jag få sakta ner tempot. 
Helt stängt blir det inte men ändå ett lugnare tempo. 
Se våra öppettider under kontakt. 
Ha det fint var ni än är. / Jenny
 

Läs hela inlägget »
loading...

Här kommer lite bilder från Holms kyrka som under våren har renoverats med varsamhet och kompetens från topp till tå. Vi har varit med och stoppat och klätt bänkar. Tyget vi rekommenderade var rami plus från Ludvig Svensson som med sina skiftningar i mörkgrönt och ljusblått  gav en skön känsla av vårgrönska. Kyrkan används ofta till bröllop och vi gläds med de brudpar som ska få vigas här i framtiden.  

Läs hela inlägget »
2018-05-31 11.35.36 2018-05-31 11.35.36

När jag inte har skrivit på länge i bloggen blir det en skrivkramp. Var ska jag börja????? 
Jag titta på mina bilder som jag tagit på projekt under våren och inser att det aldrig kommer gå att visa allt. däremot kan jag berätta. 
I höstas gick vi en utbildning hos Swedese för att bli certifierad laminotapetserare med det fina namnet "Swedese repair". Vi använder det som hashtagg i sociala medier och det har gett bra resultat. Nu gör vi många fler Lamino än före. Vi gör dom proffsigare och med större trygghet för kunden.  Den klassiska färgen graphite är absolut vanligast, men vi har även gjort i plattläder, i fårskinn från Gotland och i den lite ovanligare grå färgen charcoal som är jättesnygg. Följ oss på Instagram så finns bilder där. 

Under våren har vi tagit in ett nytt textilmärke som funnits länge på marknaden, men som vi inte tagit in förrän nu. Det är Mark Alexander som ingår i ROMO-gruppen. Vi är totalt sålda på dessa milda toner och fantastiskt vackra vävar och strukturer för möbler och gardin. Den bästa kvalitén av lin och ull. 
Även av Ian Sanderson har vi ökat på med det senaste. Det kan vara värt att komma in och titta på dessa tyger för de är så välgjorda in i minsta detalj. 
Vi fyller ju på flera gånger under året med nyheter, men håller oss till svenska, nordiska och europeiska tygmärken. Läder tar vi enbart från svenska leverantörer. 

Vi gör ibland större kyrkjobb såsom kyrkbänkar eller stolar. Så även denna vår. Samarbetet är med Bröderna Bergström Bygg här i Halmstad som upphandlar underleverantörer såsom tex tapetserare. Denna gång har vi stoppat och klätt bänkarna i Holms kyrka.  Bilder på färdigt resultat kommer förhoppningsvis nästa vecka. 

Till en väldigt annorlunda kund återkommer vi då och då med speciallösningar då både hus och inredning är K-märkt. I år har vi sytt ett fantastiskt stort draperi av Josef Franks tyg Aralia till det stora fönsterpartiet. Fodrat delvis för hand och mönsterpassat med millimeter presission. Vilken glädje att få hänga upp det och se vilken påverkan det fick på rummet. 

Förutom allt detta så har mängder med stolsitsar, lösa plymåer, en större soffgrupp i läder, enstaka fåtöljer mm mm passerat. 

Det händer mycket mycket här under kort tid när man tittar i backspegeln, och det hade aldrig gått utan mina fantastiska medarbetare Ingrid och Roger. All eloge till dom!
Nån gång ska jag också berätta mer om min lärling som utbildar sig på heltid här under 100 veckor genom "hantverkslärlig". Hon förtjänar ett eget inlägg. 

Vi går nu in i juni månad och tempot fortsätter hela sommaren med många stora och små jobb av olika karaktär. Håll koll på vårt Instagram-konto så får du tätare rapporter.
Angående semestrar så är det lite si och så med det, men skulle det funka så stänger vi verkstan nån vecka eller två längre fram i sommar.  Vi informerar om stängningsdagar på fliken kontakt. 
Ha det riktigt skönt, och låt solen värma dig. 

loading...
Läs hela inlägget »
2017-09-08 12.50.44 2017-09-08 12.50.44

För 3 veckor sedan åkte jag till Vaggeryd och det fina möbelföretaget Swedese. Grundat av Yngve Ekström 1945. Den möbel de flesta känner igen som Ekström ritat är Laminon som i sitt nuvarande utseende blev till 1956. 
Den där dagen för 3 veckor sedan gick jag en utbildning till att bli certifierad Laminotapetserare i Swedeses målmedvetna satsning "Swedese Repair". För miljömedvetenhet, för att hålla möbler av god kvalité vid liv med hjälp av yrkesfolk närmare kunden. Jag känner mig absolut stolt över att vara en del av detta. 

Fler utbildningar är på väg som stärker oss på JG tapetserare, och det är den kommande läderlindningskursen som jag ska gå nu i veckan. Googla på läderlindat så får du se vad mycket vackert vi kan hjälpa till med efter denna veckan. 
 

Bildtext:  Lamino ek och fårskinn graphite. 

Läs hela inlägget »
2017-08-15 16.18.07 2017-08-15 16.18.07
I somras sydde vi dessa vackra gardiner till ett vardagsrum. Tyget är i linne med både tryckta och broderade blad och blommor. 
Vi rekommenderade foder till gardinen och det är just det jag ska skriva om här.
Det finns många anledningar att fodra gardiner. Här kommer några. 
I detta fall framträder mönstret bättre med ett foder bakom som hindrar ljuset att gå igenom väven med samma styrka. Detaljer och kontraster blir tydligare. Ljuset är också det som sliter på tyget, missfärgar och bleker. 
En del linnetyger är ganska stela och får ett tråkigt fall, men med foder blir fallet mjukare. 
Det finns olika sätt att fodra gardiner. Vi envisas med att till stor del sy för hand. Varför kan man fråga sig. Alla sömmar på denna gardin är inte handsydda, utan bara de som påverkar fallet och framsidans utseende. Vi slipper synliga sömmar på framsidan, vilket såklart är ett estetiskt val, men det påverkar också gardinens totala uttryck. När vi syr ihop två olika tyger. (gardintyg och foder) måste dessa två samverka under lång tid. Därför syr vi redningsstygn uppifrån och ner inne i gardinen. Meningen med det är att tygerna ska hänga samman och inte leva var sinna liv. 
2017-08-15 16.17.12 2017-08-15 16.17.12

Att sy ihop tygerna som ett påslakan är väl det många tror att vi gör när vi fodrar, men en sådan sömnad gör att fodret kan tynga sig mer än gardintyget. Så småningom hänger det nedanför och det ser draperat ut på baksidan. Inte så snyggt och dessutom är det ju meningen att en påkostad gardinupphängning ska hålla väldigt länge. Det är tråkigt om det är själva sömnaden som gör att du tröttnar på gardinen och inte tyget, färgen eller mönstret. Hantverket måste överleva stilen. 
Jag måste ju också skriva om den fina kombinationen i detta rum. Till gardinerna gjorde vi om karmfåtöljerna som förr var grönmålare och klädda i ett rutigt tyg i rosa och grönt. Den mörkblåa färgen i tyget fick bli den nya färgen på trästommen. Tygerna kommer från William Morris och heter Pimpernel och Jasmine embroidery. 

Läs hela inlägget »

Sommaren är nu. Inte sen när jag bestämmer mig för att vara ledig. Även om vi jobbar och står i finns lediga kvällar och sköna mornar. Då är jag helst i trädgården, med fingrarna i jorden eller i trädgårdssoffan med en bok. Att njuta av tiden här och nu är ibland svårt för tankarna är inte där de borde vara. 
Vi har verkligen full rulle i verkstan och vi, Roger, Ingrid, Gunilla och jag är flitiga varje minut. Sommaren är inget undantag. Många möbler till privatkunder, men också gardiner till hem och kontor. Legojobb till ett företag inte långt härifrån som bygger specialinredningar till spännande projekt. Allt är roligt!!! Varje dag är en ny spännande dag. Trots det kommer jag att ta semester och om det kan ni läsa under fliken kontakt.  Helt stängt kommer det inte att vara. Roger och Ingrid kommer att finnas här vissa dagar för dig som ska hämta eller leverera. 
Ha en riktigt skön sommar !!!!!
Jenny, Ingrid, Gunilla och Roger

Läs hela inlägget »

STM är förkortningen för Branschorganisationen Sveriges tapetserarmästare. I den finns bilsadelmakare, gardinmakare och tapetserare. Organisationen står för Yrkesskicklighet, tradition och trend. 
För mig som företagare står den också för gemenskap, utbildning, inspiration och energi. 
I dag åker den lokala föreningen som jag tillhör till Gotland för att ha vårt årsmöte. Besöka andra företag som inte nödvändigtvis är i samma bransch, men som ger ny energi och inspiration till vårt egna företagande. Att få träffa kollegor, få knyta kontakter, få dela med sig och att få ta del av varandras erfarenheter är nödvändigt och väldigt viktigt.  Av denna anledning är verkstan så gott som stängd. Leveranser såsom hämta och lämna går fint under eftermiddagarna.  Jag är inte där, men Roger är. Vill du prata priser får jag be dig återkomma nästa vecka. 

Läs hela inlägget »

Inte sen den 27 december 2016 har vi skrivit här i bloggen. Man kan undra om vi gått under jorden. För att du ska slippa undra kommer här en liten rapport om vad vi hittar på när vi inte syns och hörs hela tiden.

Efter jul satte vi igång med ett större uppdrag på 240 stycken stolar till ett församlingshem här i Halmstad.  Precis så önskar vi få vara en del av ett resurssnålare alternativ till att köpa nytt. Riktigt bra stolar som kan användas länge länge till med nytt kallskum av superkvalité och tyg med hög slitstyrka, miljömedvetet tillverkat hos Svensson i Kinna.

Förändringen i färgnyans är verkligen inte stor, men ska inte hela inredningen bytas ut gäller ju samma färgtänk som från början. 
På bild 1 : första lasset med stolar i gammal klädsel och nästan obefintlig stoppning. Man kan undra vart den tagit vägen. 

 

Bild 2 till 6: Väl avplockad limmas nytt kallskum på sitsar och ryggar.
En del stolar är rangliga och måste också slås isär för att limmas ihop i fogarna.
Ryggarna spikas med tellikor i sidorna fram och bak.  
Nya tyget "Balance" i närbild. 
Så småning om blev vi iallafall färdiga och den snälla vaktmästaren hämtade hem sista lasset stolar, där de nu kan användas länge länge. 

Läs hela inlägget »

Vårterminen tog snabbt slut.

När jag inte har skrivit på länge i bloggen blir det en skrivkramp. Var ska jag börja????? 
Jag titta på mina bilder som jag tagit på projekt under våren och inser att det aldrig kommer gå att visa allt. däremot kan jag berätta. 
I höstas gick vi en utbildning hos Swedese för att bli certifierad laminotapetserare med det fina namnet "Swedese repair". Vi använder det som hashtagg i sociala medier och det har gett bra resultat. Nu gör vi många fler Lamino än före. Vi gör dom proffsigare och med större trygghet för kunden.  Den klassiska färgen graphite är absolut vanligast, men vi har även gjort i plattläder, i fårskinn från Gotland och i den lite ovanligare grå färgen charcoal som är jättesnygg. Följ oss på Instagram så finns bilder där. 

Under våren har vi tagit in ett nytt textilmärke som funnits länge på marknaden, men som vi inte tagit in förrän nu. Det är Mark Alexander som ingår i ROMO-gruppen. Vi är totalt sålda på dessa milda toner och fantastiskt vackra vävar och strukturer för möbler och gardin. Den bästa kvalitén av lin och ull. 
Även av Ian Sanderson har vi ökat på med det senaste. Det kan vara värt att komma in och titta på dessa tyger för de är så välgjorda in i minsta detalj. 
Vi fyller ju på flera gånger under året med nyheter, men håller oss till svenska, nordiska och europeiska tygmärken. Läder tar vi enbart från svenska leverantörer. 

Vi gör ibland större kyrkjobb såsom kyrkbänkar eller stolar. Så även denna vår. Samarbetet är med Bröderna Bergström Bygg här i Halmstad som upphandlar underleverantörer såsom tex tapetserare. Denna gång har vi stoppat och klätt bänkarna i Holms kyrka.  Bilder på färdigt resultat kommer förhoppningsvis nästa vecka. 

Till en väldigt annorlunda kund återkommer vi då och då med speciallösningar då både hus och inredning är K-märkt. I år har vi sytt ett fantastiskt stort draperi av Josef Franks tyg Aralia till det stora fönsterpartiet. Fodrat delvis för hand och mönsterpassat med millimeter presission. Vilken glädje att få hänga upp det och se vilken påverkan det fick på rummet. 

Förutom allt detta så har mängder med stolsitsar, lösa plymåer, en större soffgrupp i läder, enstaka fåtöljer mm mm passerat. 

Det händer mycket mycket här under kort tid när man tittar i backspegeln, och det hade aldrig gått utan mina fantastiska medarbetare Ingrid och Roger. All eloge till dom!
Nån gång ska jag också berätta mer om min lärling som utbildar sig på heltid här under 100 veckor genom "hantverkslärlig". Hon förtjänar ett eget inlägg. 

Vi går nu in i juni månad och tempot fortsätter hela sommaren med många stora och små jobb av olika karaktär. Håll koll på vårt Instagram-konto så får du tätare rapporter.
Angående semestrar så är det lite si och så med det, men skulle det funka så stänger vi verkstan nån vecka eller två längre fram i sommar.  Vi informerar om stängningsdagar på fliken kontakt. 
Ha det riktigt skönt, och låt solen värma dig. 
 

loading...

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lisbeth Gustavsson » Nytt och spännande! :  ”Stolen med detta underbara tyg känns ju helt underbar. Känns som om det är detta..”

  • Maria Jälmsjö » Det finns inget liv efter jul!:  ”Jenny vad du är skicklig och vilka underbara tyger! Tänk att ha ett jobb som inn..”

  • Margareta Thronell » Mingelfest!:  ”Jenny med medarbetare! Tack för igår, det var verkligen roligt att få vara med p..”

Arkiv

Länkar

Etiketter