JG_logo_lila_text

Blogg

Får jag lova att presentera en ny leverantör! Finska textilföretaget Annala som starkt bidragit med god design och välgjorda möbeltyger till det finska hemmet sen 1917, då det bildades. Tygerna som vi valt att ta in är formgivna av en väldigt omtyckt formgivare som heter Marjatta Metsovaara. Hon var verksam från början på 50-talet och de mönster vi föll för är från 60-talet. Läs mer om henne HÄR.  Detta är extra roligt då Annala är det enda finska textilföretaget som helt tillverkar sina tyger i Finland. 

Detta mönster heter Clam och finns i flera färger. Se dom via länken. 

Och här har vi Pion!  Robust och härligt möbeltyg. Följ länken!!!!

Läs hela inlägget »

Från Kirkby Design kommer Kollektionen London Underground vol2. Volym 1 kom 2013 och det är helt klart en favorit.  Den nya kollektionen innehåller 7 mönster från 1930 till 1990 som alla suttit i bussar eller tunnelbanetågen i London.  Originalen är vävda mönster i ull, medans nyproduktionen är en avanserad väv i i skuren och oskuren sammet. Mönstret på bilden heter Piccadilly och fanns i tågen på Piccadilly Line från 1994. 

Vi klädde en soffa 2015 i mönstret Piccadilly ur vol1.  

Profile Är en kollektion med enfärgade vävar. Lyxig känsla pga av bouclégarnet. Naturmaterial med hög slitstyrka

Layer Också den enfärgad, men med en mellerad effekt. Hög slitstyrka. 
Följ länkarna för att läsa mer om produkterna och för att se färgskalan. 
Vi har böckerna i verkstan om man vill titta närmare. 

Läs hela inlägget »

Höstens nyheter ramlar in så smått.
Först ut är två  fantastiska kollektioner från GP&J Baker. Både stora mönster som sätter igång fantasin och små fina mönster som går att använda till allt.
I Signature velvets finns bla klassiska Nympheus och Rockbird  som vi känner igen sen tidigare på en linnekvalité, men som nu finns i en fantastisk sammet. 
Så vackert!

Följ länken till respektive kollektion för att se alla fina färger och användningsområden.

 

Läs hela inlägget »

Det senaste året har lagningar på möbler ökat i vår verksamhet. Det kan vara dragkedjor på avtagbara klädslar som inte går att stänga efter tvätt ( vanligt förekommande), sömmar som går upp på soffplymåer, knappar som lossnar mm. Vi konstaterar att möbelfabriken använt väldigt klena dragkedjor, sytt sömmar med långa styngn, mm Dessa möbler som kommer in för lagning är inte gamla, ibland inte ens ett år. ???????
Det sparas in på allt. Några ören per meter på dragkedjan blir många kronor vid en stor produktion. En sträcka med långa styngn går snabbare att sy än en sträcka med korta styngn. 
En annan reflektion är att soffplymåer ska vara fluffiga och mjuka, men efter några sittningar är sitsen nedsutten och vi ombeds att fylla på eller att byta  innehåll. Det vi ser då är att fluffet består av flera lager polyestervadd som snabbt tappat sin spänst och blivit platt. Eller att lagret med den sk dunstoppningen består av fjäder blandat med riven polyeter som klumpat ihop sig och tryckts ut i sidorna istället för den fina fluffighet den hade vid köpet. Detta ihop med att fodralen är sydda stora i förhållande mot innehållet gör att allt ser nedsuttet ut efter mycket kort tid. 
( Jag känner hur jag morrar som en ilsken hund)

Kunskapen om hur tyg beräknas för att passa perfekt till innehållet finns! Kunskapen hur man syr hållbara sömmar som klarar tvätt och stora påfrestningar finns!
Kunskapen om materialets egenskaper och långsiktiga hållbarhet FINNS! 

(Se bild. Fodral ut och in med markeringar för vad som ska klippas bort)
Igår fick vi in 3 plymåer till en soffgrupp där stoppningen var för liten för tyget och för ytan där plymån ska ligga. Fodralet var för rymligt för stoppningen och såg ut att egentligen vara tänkt till en annan möbel. Vi sydde in och fyllde ut, och vi funderade på vem i produktionskedjan som varit sjuk den dagen de gjorde tillskärningsschemat av tyg,  och ritningen till stoppningsavdelningen för ingenting stämde.  

Vi värderar högt närodlat, ekologiskt när det gäller livsmedel. Vi blir arga och förolämpade när vi luras på innehållet. Vi förtjänar att veta vad vi stoppar i oss. 
När det gäller inredning blundar vi. Vi blundar, låter oss luras, är godtrogna, vill inte veta, vill inte ändra vårt sätt att konsumera.  Ska vi kunna hålla huvudet lika högt när vi inreder våra  hem som när vi handlar närodlad klimatsmart mat ska vi gå till konsthantverkaren på hörnet och köpa närtillverkad keramik, eller till hemslöjdsbutiken för att köpa vackra ljusstakar, eller till antikaffären för att gå loss på det vackra julgranspyntet från tidigt 1900-tal, eller spara några extra månader och köpa en soffa från en tillverkare som värnar om kvalité och livslång användning. Där hantverkskunskapen inte byts ut mot effektivitet och massproduktion. 
'
Nog om detta, denna efterlängtade fredagskväll. Jag återkommer, för temat är synnerligen viktigt. 

Önskar er en skön helg!
JG


 

Läs hela inlägget »
Denna veckan har företaget fått fin uppmärksamhet från 2 håll. Vi är otroligt tacksamma för det. 

På bilden syns de vackra möbler i sengustaviansk stil i guld och grönt som vi klätt om i sommar till Halmstad slott. 
I helgen bjöds det in till öppet hus av den anledningen att slottet fyller 400 år. Det blev succé och kön ringlade sig lång i flera timmar. Det kändes fint att få komma in och se möblerna på plats med mattor och tavlor som bilder en harmonisk enhet. 

I går kom uppmärksamhet från ett helt annat håll. Det var väntat att det skulle komma, men vi visste inte när, och vi hade redan läckt en del på facebook och Instagram tidigare. Nu var det dags iallafall..... släppet av Tinas senaste blogginlägg. 

Tidigare i sommar tog vi med oss bloggaren Tina Nyblom som driver Home2Tiny till Bruno Mathssons sommarhus i Frösakull. Tina och hennes make Carl är fotografer både två så de fick gå loss med sina kameror och sitt sinne för detaljer och vackra ting och vinklar inte minst. Detta hemreportage är unikt skulle jag vilja säga och det lyfter vilket fint arbete som lagts ner på att renovera huset och trädgården de senaste åren. Både ägarnas entusiasm och envishet, och vår delaktighet lyfts fram så fint och det känns fantastiskt. Gå till bloggen och titta på bilderna och läs den inspirerande texten.  Tack Tina och Carl, och stort tack till ägarna av detta fantastiska hus! 


 
Läs hela inlägget »

Så var det dags att måla naglarna på hantverkshänderna. Ta av arbetsskorna och släppa tårna fria. 
Vi har haft en minst sagt hektisk vår och sommar med sanslösa projekt som har gett oss valkar i nävarna och extra timmar hos massören. 
Tacksamma för att livet ger oss glädje och skönhet. Vackra tyger, fantastiska material, kunder med visioner och en skön gemenskap i verkstan. 
Semestern har startat för en del av oss, och nu ska även jag få sakta ner tempot. 
Helt stängt blir det inte men ändå ett lugnare tempo. 
Se våra öppettider under kontakt. 
Ha det fint var ni än är. / Jenny
 

Läs hela inlägget »
loading...

Här kommer lite bilder från Holms kyrka som under våren har renoverats med varsamhet och kompetens från topp till tå. Vi har varit med och stoppat och klätt bänkar. Tyget vi rekommenderade var rami plus från Ludvig Svensson som med sina skiftningar i mörkgrönt och ljusblått  gav en skön känsla av vårgrönska. Kyrkan används ofta till bröllop och vi gläds med de brudpar som ska få vigas här i framtiden.  

Läs hela inlägget »
2018-05-31 11.35.36 2018-05-31 11.35.36

När jag inte har skrivit på länge i bloggen blir det en skrivkramp. Var ska jag börja????? 
Jag titta på mina bilder som jag tagit på projekt under våren och inser att det aldrig kommer gå att visa allt. däremot kan jag berätta. 
I höstas gick vi en utbildning hos Swedese för att bli certifierad laminotapetserare med det fina namnet "Swedese repair". Vi använder det som hashtagg i sociala medier och det har gett bra resultat. Nu gör vi många fler Lamino än före. Vi gör dom proffsigare och med större trygghet för kunden.  Den klassiska färgen graphite är absolut vanligast, men vi har även gjort i plattläder, i fårskinn från Gotland och i den lite ovanligare grå färgen charcoal som är jättesnygg. Följ oss på Instagram så finns bilder där. 

Under våren har vi tagit in ett nytt textilmärke som funnits länge på marknaden, men som vi inte tagit in förrän nu. Det är Mark Alexander som ingår i ROMO-gruppen. Vi är totalt sålda på dessa milda toner och fantastiskt vackra vävar och strukturer för möbler och gardin. Den bästa kvalitén av lin och ull. 
Även av Ian Sanderson har vi ökat på med det senaste. Det kan vara värt att komma in och titta på dessa tyger för de är så välgjorda in i minsta detalj. 
Vi fyller ju på flera gånger under året med nyheter, men håller oss till svenska, nordiska och europeiska tygmärken. Läder tar vi enbart från svenska leverantörer. 

Vi gör ibland större kyrkjobb såsom kyrkbänkar eller stolar. Så även denna vår. Samarbetet är med Bröderna Bergström Bygg här i Halmstad som upphandlar underleverantörer såsom tex tapetserare. Denna gång har vi stoppat och klätt bänkarna i Holms kyrka.  Bilder på färdigt resultat kommer förhoppningsvis nästa vecka. 

Till en väldigt annorlunda kund återkommer vi då och då med speciallösningar då både hus och inredning är K-märkt. I år har vi sytt ett fantastiskt stort draperi av Josef Franks tyg Aralia till det stora fönsterpartiet. Fodrat delvis för hand och mönsterpassat med millimeter presission. Vilken glädje att få hänga upp det och se vilken påverkan det fick på rummet. 

Förutom allt detta så har mängder med stolsitsar, lösa plymåer, en större soffgrupp i läder, enstaka fåtöljer mm mm passerat. 

Det händer mycket mycket här under kort tid när man tittar i backspegeln, och det hade aldrig gått utan mina fantastiska medarbetare Ingrid och Roger. All eloge till dom!
Nån gång ska jag också berätta mer om min lärling som utbildar sig på heltid här under 100 veckor genom "hantverkslärlig". Hon förtjänar ett eget inlägg. 

Vi går nu in i juni månad och tempot fortsätter hela sommaren med många stora och små jobb av olika karaktär. Håll koll på vårt Instagram-konto så får du tätare rapporter.
Angående semestrar så är det lite si och så med det, men skulle det funka så stänger vi verkstan nån vecka eller två längre fram i sommar.  Vi informerar om stängningsdagar på fliken kontakt. 
Ha det riktigt skönt, och låt solen värma dig. 

loading...
Läs hela inlägget »
2017-09-08 12.50.44 2017-09-08 12.50.44

För 3 veckor sedan åkte jag till Vaggeryd och det fina möbelföretaget Swedese. Grundat av Yngve Ekström 1945. Den möbel de flesta känner igen som Ekström ritat är Laminon som i sitt nuvarande utseende blev till 1956. 
Den där dagen för 3 veckor sedan gick jag en utbildning till att bli certifierad Laminotapetserare i Swedeses målmedvetna satsning "Swedese Repair". För miljömedvetenhet, för att hålla möbler av god kvalité vid liv med hjälp av yrkesfolk närmare kunden. Jag känner mig absolut stolt över att vara en del av detta. 

Fler utbildningar är på väg som stärker oss på JG tapetserare, och det är den kommande läderlindningskursen som jag ska gå nu i veckan. Googla på läderlindat så får du se vad mycket vackert vi kan hjälpa till med efter denna veckan. 
 

Bildtext:  Lamino ek och fårskinn graphite. 

Läs hela inlägget »

Vårterminen tog snabbt slut.

När jag inte har skrivit på länge i bloggen blir det en skrivkramp. Var ska jag börja????? 
Jag titta på mina bilder som jag tagit på projekt under våren och inser att det aldrig kommer gå att visa allt. däremot kan jag berätta. 
I höstas gick vi en utbildning hos Swedese för att bli certifierad laminotapetserare med det fina namnet "Swedese repair". Vi använder det som hashtagg i sociala medier och det har gett bra resultat. Nu gör vi många fler Lamino än före. Vi gör dom proffsigare och med större trygghet för kunden.  Den klassiska färgen graphite är absolut vanligast, men vi har även gjort i plattläder, i fårskinn från Gotland och i den lite ovanligare grå färgen charcoal som är jättesnygg. Följ oss på Instagram så finns bilder där. 

Under våren har vi tagit in ett nytt textilmärke som funnits länge på marknaden, men som vi inte tagit in förrän nu. Det är Mark Alexander som ingår i ROMO-gruppen. Vi är totalt sålda på dessa milda toner och fantastiskt vackra vävar och strukturer för möbler och gardin. Den bästa kvalitén av lin och ull. 
Även av Ian Sanderson har vi ökat på med det senaste. Det kan vara värt att komma in och titta på dessa tyger för de är så välgjorda in i minsta detalj. 
Vi fyller ju på flera gånger under året med nyheter, men håller oss till svenska, nordiska och europeiska tygmärken. Läder tar vi enbart från svenska leverantörer. 

Vi gör ibland större kyrkjobb såsom kyrkbänkar eller stolar. Så även denna vår. Samarbetet är med Bröderna Bergström Bygg här i Halmstad som upphandlar underleverantörer såsom tex tapetserare. Denna gång har vi stoppat och klätt bänkarna i Holms kyrka.  Bilder på färdigt resultat kommer förhoppningsvis nästa vecka. 

Till en väldigt annorlunda kund återkommer vi då och då med speciallösningar då både hus och inredning är K-märkt. I år har vi sytt ett fantastiskt stort draperi av Josef Franks tyg Aralia till det stora fönsterpartiet. Fodrat delvis för hand och mönsterpassat med millimeter presission. Vilken glädje att få hänga upp det och se vilken påverkan det fick på rummet. 

Förutom allt detta så har mängder med stolsitsar, lösa plymåer, en större soffgrupp i läder, enstaka fåtöljer mm mm passerat. 

Det händer mycket mycket här under kort tid när man tittar i backspegeln, och det hade aldrig gått utan mina fantastiska medarbetare Ingrid och Roger. All eloge till dom!
Nån gång ska jag också berätta mer om min lärling som utbildar sig på heltid här under 100 veckor genom "hantverkslärlig". Hon förtjänar ett eget inlägg. 

Vi går nu in i juni månad och tempot fortsätter hela sommaren med många stora och små jobb av olika karaktär. Håll koll på vårt Instagram-konto så får du tätare rapporter.
Angående semestrar så är det lite si och så med det, men skulle det funka så stänger vi verkstan nån vecka eller två längre fram i sommar.  Vi informerar om stängningsdagar på fliken kontakt. 
Ha det riktigt skönt, och låt solen värma dig. 
 

loading...

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Karin Torstensson » Fredagsfundering 1:  ”Alla mina möbler, utom i sovrummet, är mellan 100 - 30 år och jag är sååå nöjd m..”

  • Lisbeth Gustavsson » Nytt och spännande! :  ”Stolen med detta underbara tyg känns ju helt underbar. Känns som om det är detta..”

  • Maria Jälmsjö » Det finns inget liv efter jul!:  ”Jenny vad du är skicklig och vilka underbara tyger! Tänk att ha ett jobb som inn..”

  • Margareta Thronell » Mingelfest!:  ”Jenny med medarbetare! Tack för igår, det var verkligen roligt att få vara med p..”

Arkiv

Länkar

Etiketter