JG_logo_lila_text

Välbehövlig slappardag

Idag skiner solen från en klarblå himmel, och jag har hunnit med en promenad och att sitta en stund på trappan med en kopp kaffe. Det är söndag och jag har inte mycket på listan över saker jag behöver göra. Att skriva här är det enda jag har noterat  och min arbetsplats är perfekt placerad i solljuset. Jag älskar det och känner att det väcker trädgårdslusten i mig. Krokus och snödroppar och andra vårtidiga har börjat titta upp bland löv och vissnade perenner. 
I verkstan är det full rulle som vanligt. I veckan som var åkte vi ner till Malmö för att leverera och montera nya dynor till Sankt Matteus Kyrka. Det blev en lång dag och det känns väldigt roligt att allt klaffade som det skulle. Bilden visar det färdiga resultatet. 

Det som varit så speciellt med detta uppdrag är bänkarnas utformning. Bänkarna utformar en halvcirkel så dynorna måste vara formsydda. Alla rader har dock inte samma radie. Vi åkte ner och mallade 4 olika varianter och 50 olika längdmått till 57 bänkar. Sammanlagt 114 dynor för rygg och sits.  Den gamla konstruktionen gick inte att härma utan vi har fått konstruera ett eget mönster till dynorna så att tyget inte rynkar sig i innesvängen. Bilden visar när vi mallade. De gamla dynorna vill inte ligga kvar och ryggarna hänger på sniskan i gamla kardborrband. 

Roger spikar nytt kardborrband i dubbla rader till ryggdynorna.

Så tackar vi Sankt Matteus Kyrka för förtroendet och önskar en god sittning för varje människa som besöker den. 

Väl hemma har det varit skönt att ta det lite lugnt och bästa sättet är att lägga upp fötterna på soffbordet och läsa en bra bok. Så här kommer ett boktips. "Mod att vara sårbar" av Brené Brown. Galet bra!!! 
Ha nu en riktigt skön söndag. 
/Jenny

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Karin Torstensson » Fredagsfundering 1:  ”Alla mina möbler, utom i sovrummet, är mellan 100 - 30 år och jag är sååå nöjd m..”

  • Lisbeth Gustavsson » Nytt och spännande! :  ”Stolen med detta underbara tyg känns ju helt underbar. Känns som om det är detta..”

  • Maria Jälmsjö » Det finns inget liv efter jul!:  ”Jenny vad du är skicklig och vilka underbara tyger! Tänk att ha ett jobb som inn..”

  • Margareta Thronell » Mingelfest!:  ”Jenny med medarbetare! Tack för igår, det var verkligen roligt att få vara med p..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln