JG_logo_lila_text

Jultips

Idag faller vinterns första snö i Halmstad. Lagom till advent som på något sätt är startskottet för resan mot julen. Personligen tänker jag varje år att min önskan är att adventstiden ska få vara en tid som ägnas åt nedtrappning så att julhelgerna kan få bli så sköna och lugna som man allra helst önskar. Istället blir det alltid precis tvärt om.  I verkstan är det mycket att göra före jul. Nästan som om jul och nyår är en gräns som innebär att allt måste avslutas före, så att vi kan stå på tom ruta när det nya året börjar. Jag har tidigare skrivet ett inlägg med titeln "Det finns inget liv efter jul".  Så kan det kännas. Det är nu eller aldrig. Samma visa är det före semestern. Allt ska bli klart. Meningen måste få ett slut. 
Tillbaka till advent. En tid för reflektion kanske. Sakta ner och tillåta sig att sitta ner med en vän istället för att snabbt rusa förbi med "attgöralistan" i högsta hugg. Visst blir det jul ändå.  Kanske inte dina drömmars jul, eller din barndoms jul eller julen som inspirerande visas upp i inrednings- och matmagasin. Hela menyer och vackra blomarrangemang, kransar på ytterdörrar och ljusslingor.
Vill du inte haka på stresståget låt julen bli en god bok eller ett skönt häng i soffan med en mysig film. Raggsockarna på och inga krav. 
I kyrkorna bjuds på många stämningsfulla julkonserter, oftast gratis och lättillgängligt. Mitt mål är att låta kravlistan bli lite kortare varje år så det blir lättare att njuta och för att spontant kunna tacka ja till en kopp té med en vän på stan. 
Ja nu blev detta inlägget inte alls vad jag hade tänkt. Filtarna som är så varma och mysiga som jag hade tänkt tipsa om till den frusne i julklapp finns ju här om du tänker i dom banorna.  Jag har också funderat på ett erbjudande 50 % på kuddar vid köp av pläd. Du som läser detta kan ta det som ett löfte om du tycker att det låter bra. 
Annars, shilla bara, gå saktare, häng lite längre vid lunchen. Det blir jul oavsett, eller hur.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Karin Torstensson » Fredagsfundering 1:  ”Alla mina möbler, utom i sovrummet, är mellan 100 - 30 år och jag är sååå nöjd m..”

  • Lisbeth Gustavsson » Nytt och spännande! :  ”Stolen med detta underbara tyg känns ju helt underbar. Känns som om det är detta..”

  • Maria Jälmsjö » Det finns inget liv efter jul!:  ”Jenny vad du är skicklig och vilka underbara tyger! Tänk att ha ett jobb som inn..”

  • Margareta Thronell » Mingelfest!:  ”Jenny med medarbetare! Tack för igår, det var verkligen roligt att få vara med p..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln