JG_logo_lila_text

Orden räcker inte till

Ofta är det så att orden inte räcker till när jag ska beskriva hur jag upplever textil. Det gör sig inte med enstaka ord som fantastiskt eller vackert eller underbart.
Upplevelsen sitter i händerna, mot huden, i hjärtat, i själen.
Vi har under våren beställt hem nyheter från våra olika tygleverantörer. Så mycket som inte går att beskriva med ord. Man måste känna på tyget. Helst på alla färgerna eftersom de upplevs olika. Mörkt djupblå sammet, plommon, vanilj, sotsvart, orange, guld, skogsgrön, limegrön, pistage.
Igår kom så ett paket med kuddar från en ganska ny designer/konstnär från Holland som heter Mariska Meijers.  Jag ska försöka ge er en känsla med ord. Hon trycker sina på mönster på alldeles slät siden. Tyget är magiskt mot händerna. Jag måste klappa och stryka över det när jag går förbi. Färgerna sprakar och gläser och rycker tag i min blick. Jag måste pilla, måste lyfta och flytta runt. 
Jag har nu bara tagit hem några stycken för att se hur de tas emot av Halmstad och av mina kunder. Ni vet ju att ni alltid är välkomna för att titta på tyger, inspireras eller för att prata om projekt eller vad vi ska hitta på med farmors gamla fåtölj. 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Karin Torstensson » Fredagsfundering 1:  ”Alla mina möbler, utom i sovrummet, är mellan 100 - 30 år och jag är sååå nöjd m..”

  • Lisbeth Gustavsson » Nytt och spännande! :  ”Stolen med detta underbara tyg känns ju helt underbar. Känns som om det är detta..”

  • Maria Jälmsjö » Det finns inget liv efter jul!:  ”Jenny vad du är skicklig och vilka underbara tyger! Tänk att ha ett jobb som inn..”

  • Margareta Thronell » Mingelfest!:  ”Jenny med medarbetare! Tack för igår, det var verkligen roligt att få vara med p..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln