JG_logo_lila_text

Det finns inget liv efter jul!

Det finns inget liv efter jul. Det låter ju ganska konstigt att säga så, men efter många år som tapetserare så vet vi att det är så det fungerar i december. Såklart att vi vill få färdigt så mycket som möjligt så att vi kan gå hem och fira jul utan att känna att kunderna inte har fått hem sin soffa eller fåtölj till helgerna. Kanske har man också passat på att lämna in matssalsstolarna för att få det riktigt fint till julens långsittningar. 
Det gäller alltså att jobba på. Livet efter jul och nyår kommer så småningom.  
Det bästa är ändå att vi bidrar till att era hem blir vackrare, att era ärvda möbler som har så många minnen får fortsätta att leva kvar. Som t ex denna jugendfåtölj i ek som vi snörde nya resårer, stoppade med krollsplint och tagel och som vi slutligen klädde med en tryckt plysch med mönster av William Morris. Detta tyg är magiskt och vi hade önskat att tiden skulle gått något långsammare så att njutningen med att få handskas med det hade varat längre. 
 

Andra dagar av salighet var att få jobba med denna fåtölj. Ritad av carl Malmsten och heter Åldermannen. Vilket hantverk! Tyget som vår kund valde heter Paradisträd och är ett handtryckt mönster från Jobs tyger.

Sammet är stort just nu. Har i och för sig varit ett tag och kommer att fortsätta som det ser ut länge till. Vi gillar sammet i verkstan. Detta tyg med apor som klänger i palmerna är helt sagolikt och kommer från Linwood. Sitsarna har förnyats med nya gummigjordar och ny stoppning i plymåerna. 
 

Sammet igen !
Blå som himlen, som havet.
En ganska ordinär karmstol i rokokostil. Nu sticker den ut med sin kungliga nyans av blått. 
Vacker som bara den!!!

Den här fåtöljen kallas för "skrindan" och är ritad av Kerstin Hörlin-Holmqvist på 1960-talet. Vi ser mer och mer av den i verkstan. En härligt klassisk modell som går att anpassa till vilket vardagsrum som helst. Denna fick ett tyg från Casamance som var svårt att fotografera. De ljusa trådarna i väven är guldtrådar som kontrasterar fint mot det svarta.  Elegant och tufft på en gång. 

Ha en skön tid under Advent och glöm inte att ta vara på varandra.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Karin Torstensson » Fredagsfundering 1:  ”Alla mina möbler, utom i sovrummet, är mellan 100 - 30 år och jag är sååå nöjd m..”

  • Lisbeth Gustavsson » Nytt och spännande! :  ”Stolen med detta underbara tyg känns ju helt underbar. Känns som om det är detta..”

  • Maria Jälmsjö » Det finns inget liv efter jul!:  ”Jenny vad du är skicklig och vilka underbara tyger! Tänk att ha ett jobb som inn..”

  • Margareta Thronell » Mingelfest!:  ”Jenny med medarbetare! Tack för igår, det var verkligen roligt att få vara med p..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln