JG_logo_lila_text

Jobs handtryck!

Tyget Rabarber från Jobs Handtryck i Leksand Tyget Rabarber från Jobs Handtryck i Leksand

Dessa stolar gjorda innan plasten drog in över världen har fått ett nytt liv. Den gamla stoppning var verkligen en budgetvariant från den tiden. Sadelgjord och vävar var av pappersgarn och stoppningen enbart av träull. Kanske var det svårt i efterkrigstid att få tag på hampagarn och jutevävar. Tagel och krollsplint var kanske alldeles för dyrt.

Jag fick iallafall riva bort allt för vävarna var helt upplösta och garnen i resårhuset höll inte ihop någonstans.

Det har varit roligt att få bygga upp stoppningen med enbart naturmaterial och få göra stolarna NYA igen. Jag har använt sadelgjord och resårgarn av hampa,  kroll och hästtagel till stoppningen och vadd av bomull.  Benen och armstöden är limmade, slipade och lackade.

Tyget är  hantverksmässigt gjort av Jobs Handtryck i Leksand och heter Rabarber.

En sån här renovering är inte för att piffa upp, utan för att ge stolarna nytt liv ytterligare en generation.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Karin Torstensson » Fredagsfundering 1:  ”Alla mina möbler, utom i sovrummet, är mellan 100 - 30 år och jag är sååå nöjd m..”

  • Lisbeth Gustavsson » Nytt och spännande! :  ”Stolen med detta underbara tyg känns ju helt underbar. Känns som om det är detta..”

  • Maria Jälmsjö » Det finns inget liv efter jul!:  ”Jenny vad du är skicklig och vilka underbara tyger! Tänk att ha ett jobb som inn..”

  • Margareta Thronell » Mingelfest!:  ”Jenny med medarbetare! Tack för igår, det var verkligen roligt att få vara med p..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln